Skip to content

Siemàn

Siemàn er et ekte italiensk gårdsbryggeri, som produserer noen unike produkter i Villaga, Veneto. Navnet Siemàn er lokal dialekt, og betyr “seks hender”. Årsaken til dette er fordi at bryggeriet ble startet av tre brødre; Marco, Daniele og Andrea Filippini.

De kommer alle fra veldig forskjellige bakgrunder, men de har alle til felles en nær tilknytning til naturen og de gode smaker. Så da de ble presentert for en landbrukseiendom nord for Vicenza, Colli Berici, var det ingen tvil. De måtte starte noe, og de startet først med produksjon av vin. Fokuset er på lokale druer og naturlig produksjon av naturviner, rå, ekte og rene produkter av jordsmonnet.

Men det stoppet ikke der, for de ville også starte med brygging. Også her inkorporerer de det lokale, gjennom naturlig fermentering, bruk av druer, druejuice eller most, og andre lokale råvarer som urter, frukt og bær. Alle ølene lagres på eikefat og fermenteres med husgjæren, og resultatene er komplekse, syrlige, smaksrike og helt, helt unike. Flere er i stilen “italian grape ale”, og alle produktene har klart preg av den lokale terroiren.

Portefølje