Skip to content

Klosterbrauerie Andechs

Klosterbrauerei Andechs har en historie som går helt tilbake til 1455, da Benediktiner-munkene ved St. Boniface Klosteret startet å servere øl til sine gjester og besøkende. På den tiden var brygging en del av det daglige arbeidet, og det gjelder kanskje spesielt i det Bayern. Faktisk er Andechs det eldste pilgrimsstedet i Bayern, og tørste pilgrimmer har fått servert øl der i over 500 år.

Brygging har vært en essensiell del av inntjeningen til klosteret, som er avhengig av inntekter for å overleve. I 1802 var nesten halvparten av inntektene til klosteret fra ølbrygging, og gjennom 1800-tallet gikk klosteret gjennom flere større endringer.

Men utover 1900-tallet konkretiserte og utviklet de både klosteret og ikke minst bryggeridelen. På midten av 1800-tallet produserte de 2300HL, og i 1895 hadde de triplet produksjonen til 6000HL. I dag – 100.000HL! Det ble brygget nytt malthus, fermenteringskjeller, nytt brygghus, oppgradering av tappeutstyr og mye mer. Alt med de samme verdiene som for 500 år siden – bruke de mulighetene produksjonen gir, for å gjøre livet bedre for andre. Slik som å hjelpe fattige og uteliggere i Munchen.

De bruker mest mulig lokale råvarer, noe som gjør at de kun bruker malt fra bayerske maltprodusenter, humle fra Hallertau og selvfølgelig sin egen husgjær. De kjører en klassisk dekoksjonsmesking, som betyr at de tar av en porsjon av mesken og varmer opp, for så å tilsette hovedmesken og skape unike smaks- og aromakarakterer. Dette resulterer i klassiske tyske ølstiler som weissbier, bock, dunkel og mer.

Portefølje

  • Weissbier Hell
  • Weissbier Alcohol Free
  • Andechser
  • Spezial Hell
  • Bergbock Hell
  • Doppelbock Dunkel

Mer info kommer…