Skip to content

De Circus Brouwerij

De Circus Brouwerij holder til i sør for Ghent, i det som brukte å være verkstedet for et stort, nedlagt kraftanlegg – Transfo. Mannen bak bryggeriet heter Tim Vandenberghe, men det var slettes ikke naturlig at han skulle bli bryggerieier.

Tim var nemlig en av verdens beste flame artister, og reiste rundt for å vise frem sine kunster på sirkus rundt om i hele verden. I et av numrene sine hadde han en bar som ble heist opp, og to gjester fra salen fikk komme opp å få servert en øl av han. Denne ølen brygget han først hjemme, 20 liter av gangen. Etterhvert fikk han dette kontraktsbrygget ølet, men han savnet det å brygge øl. Så han bestemte seg rett og slett for å starte sitt eget bryggeri, legge sirkus-karrieren til side og satse på øl.

I mai 2012 ble dette en realitet når han startet De Cirucs Brouwerij, og han hadde investert i et topp moderne bryggeri på 5HL. Dette lille bryggeriet ga han fleksibilitet til å være kreativ, leke med stiler og utforske hvordan moderne “craft beer” toner kan påvirke klassisk belgiske ølstiler. Fokuset til Tim og hans kollega Bert er å lage spennende øl som har den erketypiske balansen man forventer av øl fra Belgia, og hente inspirasjon fra andre kulturer så vel som andre bryggetradisjoner.

I dag har de et lite knippe øl de eksporterer som alle byr på dette – balanse, gode smaker og tvister på tradisjonelle brygg. Et eksempel på dette er “originalen”, en av de første ølene de brygget – Herb Triple. Dette er en belgisk triple med sin smaksrikdom og drikkbarhet, men i dette tilfelle tilsatt hele 7 forskjellige urter. Dette er faktisk ølet som ble servert i “den flyvende baren” mange år før bryggeriet var en realitet.

Øl tilgjengelige:

  • Session IPA
  • Saison
  • Herb Triple