Skip to content

Brouwerij de Brabandere

Brouwerij De Brabandere er en belgisk bryggeri som ligger i byen Bavikhove, i provinsen Vest-Flandern. Bryggeriet ble grunnlagt i 1894 av Adolphe De Brabandere og hans sønn Jozef, og det har siden den gang vært i familiens eie.

Jozef drev bryggeriet frem til 1929 da han døde, og hans mor overtok. Jozefs sønn Albert overtok i 1950, før igjen hans sønn Ignace ble sjef i 1975. Han hadde skikkelig teft for både drift og markedsføring, og tok bryggeriet til nye høyde gjennom samarbeid med sportsarrangementer, restauranter og puber. Frem til 2017 drev han, og det er nå femte generasjon Brabandere som driver; Albert. 

Bryggeriet driver i dag innovasjon med tradisjon, og brygger flere prisvinnende øl i en variasjon av stiler. De har både klassiske blonde, trippel og dubbel, men også øl som har fått brukt tiden på foeders, store eikefat for å skape en rik smak og aroma og en fin syrlighet. Disse gir bryggmester Chris Van Acker uendelige muligheter til å finne nye ølstiler og smaker, slik som deres Petrus serie. Der finner man klassiske oud bruin, flamsk rød med kirsebær og kreativitet gjennom blonde surøl og mørke med sjokolade og kirsebær. 

Deres ufiltrerte pilsner Bavik Pils er et øl som viser hvor kompromissløse de er til kvalitet, der bryggeriet bruke der beste ingredienser og lagrer ølet i 30 dager for å få den beste smaken. 

Brouwerij De Brabandere har også en imponerende historie når det kommer til bryggeriteknologi. De var blant de første bryggeriene i Belgia som begynte å bruke horisontale lagringstanker i stål for å produsere øl på en mer effektiv måte. Bryggeriet har også investert i moderne teknologi for å kunne produsere øl med høyere kvalitet og mer nøyaktighet.

I dag er Brouwerij De Brabandere et av de mest respekterte bryggeriene i Belgia, og deres øl selges over hele verden. Bryggeriet er fortsatt i familiens eie, og de er forpliktet til å opprettholde tradisjonen med å brygge øl av høy kvalitet på en bærekraftig og ansvarlig måte.

Portefølje