Skip to content

Amager Bryghus

Siden starten i 2007 har Amager Bryghus fra Danmark etablert seg ikke bare som et av landets mest toneangivende bryggerier, men også som et av de mest anerkjente bryggeriene i Europa. De har siden 2009(!) vært rangert i topp 100 i Ratebeers beste bryggerier i verden, som jo sier “litt” om kvaliteten de leverer.

Det hele startet på øyen Amager utenfor København, ti minutter fra flyplassen Kastrup. Her, i et gammelt lokale tidligere eid av Scientology Kirken, startet hjemmebryggerne Morten Valentin Lundsbak og Jacob Storm bryggeriet. På utsiden ser det kanskje ikke så imponerende ut, men kommer man innenfor veggene kommer man inn til en verden som skaper fantastiske øl.

30 gjæringstanker og en haug trefat skaper lekkerbiskener på rekke å rad, og en portefølje det oser kvalitet av. Deres første øl Hr. Frediksen havnet på den store ølsiden Ratebeer sin top 50 liste over beste øl i verden, noe som selvfølgelig skapte en enorm interesse. Bryggeriet er kjent for spesielt deres IPA`er med stort humlepreg, og lekre, alkoholsterke imperial stouter. De er også kjent for sine unike, tegnede etiketter, som fikk internasjonal oppmerksomhet da svenskenes Systembolaget avviste et produkt fordi det var for “provoserende”.

Portefølje