Skip to content

En gastronomisk tilnærming

Allerede i første avsnitt av forretningsplanen, legges det en klar føring på at gastronomi er viktig for firmaet: “Kräft Beer skal jobbe for å fremme ølets naturlige plass på matbordet, ved å importere alkohol fra privateide bedrifter.”

Selv om min karriere i restaurantbransjen bare varte i drøye 10 år, har jeg aldri lagt det helt på hyllen. Gjennom min karriere innen salg har jeg fått jobbet med noen av de beste menneskene i bransjen, med både øl og vin som fokus, for å skape og løfte smaksopplevelsen for gjestene. Og spesielt når det kommer til kombinasjonen mellom øl og mat, så har hjertet dunket hardere og hardere. Siden jeg publiserte min første oppskrift med øl i 2011, har det blitt to bøker med temaet, masse ølmiddager og til og med direktesendt matlaging fra kjøkkenet med øl. Så selvfølgelig måtte mat med som fokus, når jeg skulle starte eget importfirma. Jeg tvang det jo tross alt gjennom dette i det forrige importfirmaet jeg jobbet i….

Så derfor var de første kundene jeg kontaktet restauranter, og noen av de jeg diskuterer utvalg med kokker. Og det er derfor jeg har gjort en bestemmelse på at der Kräft Beer er representert, måtte det være eventer, festivaler eller smakinger, så skal det alltid være en mat- og drikkekombinasjon som skal serveres. Så langt det praktisk lar seg gjøre selvfølgelig.

Og det er ikke alltid at slike ting trenger å være store og kompliserte. Det kan være noe så enkelt som en surøl med kirsebær, i deilig tospann med sjokoladefudge. Men det kan også være flere retter og mye variasjon på både mat og drikke. Det viktigste for min del er å kunne dele de ølene jeg representerer på en slik måte, at det kan gi inspirasjon både til å prøve øl til mat, men også for å vise at øl holder slettes ikke tilbake som fullverdig drikke til mat.

2023 blir travelt og velsmakende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *