Skip to content

Brouwerij Malheur

Fra sin spede begynnelse på slutten av 1700-tallet til sin status i dag som produsent av noen av verdens mest unike øl, har Malheur skapten nisje for seg selv i den konkurranseutsatte bryggeverdenen. Historien til bryggeriet starter med Balthazar De Landtsheer, som ble født 1773 og etablerte bryggeriet De Halve Maan i 1798. Hans sønn Eduard tok over ansvaret på starten av 1800-tallet, mens Balthazar sitt barnebarn flyttet og tok over gårdsbryggeriet `t Meuleke, etterhvert kald Brouwerij de Zon.

Dette bryggeriet hadde god driv og suksess i mange mange tiår, og drev med godt overskudd. Men med ankomsten av verdenskrigene ble driften veldig utfordret, og med pålegg om stopp i drift, stjålet utstyr og metall og ødelagt bygninger gjorde at driften sto helt i ruiner og ble skrinlagt i etterkrigsårene. Men familien startet å være en kontraktsflasker, der andre bryggerier sendte ølet til dem for å få det flasket. De startet også med import av øl, og sakte men sikkert ble igjen De Landtsheer-familien et velkjent ølnavn i Belgia. I 1991 tok Emmanuel “Manu” De Landtsheer over driften, oldebarnet til den “originale” Emmanuel, og prøvde å kjøpe tilbake De Halve Maan, familiens gamle bryggeri. Dette lyktes dessverre ikke.

I 1997, mot et bakteppe av historisk omveltning og personlige utfordringer, gjenopplivet Manu De Landtsheer familiens bryggelidenskap ved å grunnlegge Brouwerij Malheur. Hans visjon var klar: å lage originale øl, kontrollere bryggeprosessen og gjenintrodusere familiens navn til verden. Malheur, som betyr «ulykke», ble valgt som merkenavn, et lekent nikk til prøvelsene som ble overvunnet av De Landtsheer-avstamningen.

Malheur Brewery er et sted hvor tradisjon og innovasjon krysser hverandre. Bryggeriet hedrer sin rike historie gjennom sine bryggeteknikker og bevaring av sin gamle hvelvede kjeller og antikke kjøleskip. Likevel omfavner den modernitet med hypermoderne utstyr, og sikrer at hver flaske Malheur er en perfekt blanding av fortid og fremtid.

Det kanskje mest berømte kapittelet i Malheurs historie begynte med et tilfeldig møte med Michael Jackson, ikke popstjernen, men den berømte ølkjenneren. Dette møtet inspirerte Manu De Landtsheer til å våge seg på å lage verdens første øl produsert med metoden champenoise (Champagne metoden). Malheur Bière Brut ble resultatet, en glitrende innovasjon som utfordret konvensjoner og førte til en juridisk kamp med Comitè Champagne. Til tross for utfordringene gikk Malheur som seirende ut, og banet vei for en ny ølstil som har inspirert bryggere over hele verden.

I dag står Malheur som et bevis på utholdenheten, kreativiteten og lidenskapen til De Landtsheer-familien, og de fortsetter å fortrylle ølentusiaster over hele verden. Det er en påminnelse om at ekte håndverk, forankret i historien og drevet av innovasjon, kan overvinne enhver ulykke.

Tilgjengelig øl: (kommer i mai 2024)

  • Malheur Bier Brut
  • Malheur Dark Bier Brut